Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Sharita Sopacua: ‘Hoe witter, hoe rijker’

Sharita probeert te bezuinigen op de stookkosten. Maar als zij en haar vader Martin beginnen te praten over hun afkomst lijkt het wel of het binnen behaaglijker en kleurrijker wordt.


Behalve Moluks voelt Sharita zich ook Nederlands. Ze heeft een Nederlandse moeder en is hier geboren en getogen. En ook Indonesië zit in haar. Daar heeft ze anderhalf jaar gewoond, in Jakarta en op Bali. Ze was er in haar hoedanigheid als Miss Universe Nederland 2005 en werd er als een ster behandeld: ‘Ik mocht een tv-programma presenteren, shows openen, naar de Jakarta Fashion Week. Ik was er het eerste echt donkere model. Indonesische mensen houden van wit: hoe witter, hoe rijker. Toch mocht ik met mijn donkere uiterlijk poseren voor de Fashion Week. Stond ik op een poster van zo’n tien meter. Maar wel met een Chinees meisje naast me want er moest wel iets blanks bij! Meisjes smeerden zich in met crèmes die kwik bevatten om witter te lijken. Ik heb daar toen campagne tegen gevoerd en verteld dat ze daar kanker van konden krijgen. Dat in Nederland mensen naar de zonnebank gingen om juist bruiner te lijken

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button