Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Teruggevonden onbekende groepstrouwfoto

Samantha Vrolijk ging op zoek naar de originele trouwfoto van haar grootouders. Ze kwam uit bij het Tropenmuseum en stuitte in het depot op een onbekende groepstrouwfoto.

Samanta Vrolijk (47): “Naast waardevolle documenten zoals geboorteaktes die ik heb van zowel mijn ouders als mijn grootouders van beide kanten, is er ook een foto die ik al jaren
in bezit heb. Op die foto staan mijn overgrootouders Karel en Paulina Vrolijk- Lorenzo, de ouders van mijn opa Vrolijk. Het is hun trouwfoto uit het jaar 1909. Het is niet het origineel en bij ons in de familie hebben we ons eigenlijk altijd afgevraagd wie in de familie dan wel het origineel zou hebben. Daar ben ik vorig jaar dus achter gekomen.
Al zo’n zes jaar ben ik bezig mijn familiestamboom samen te stellen. De aanleiding hiervoor is helaas heel verdrietig. Namelijk het overlijden van mijn vader eind november 2015 en de vele andere familieleden die ons na hem in een hele korte tijd daarna ook verlieten. Toch heeft het me al veel moois gebracht. Ik heb al heel veel verre ‘nieuwe’ familie mogen ontmoeten, verhalen mogen horen en oude foto’s mogen zien waarbij de namen die ik jaren voor me zag, eindelijk een gezicht kregen.

LEES VERDER IN DE NIEUWE EDITIE VAN INDAH*

Ook interessant

Back to top button