IN HET NIEUWE NUMMER: TIEN KEER AUTHENTIEK BALI Ervaar het échte eilandgevoel
Bali-lovers met Indonesische roots Priscilla Rosmolen en Evelien Andes-Riupassa runnen sinds 2009 het platform Welikebali. Speciaal voor INDAH nemen Pris & Eve je mee op een reis door het ‘echte’ Bali. Zij delen hun tien favoriete tips voor een authentieke ervaring, met een mix van familievriendelijke uitjes en onontdekte plekjes waar je de drukte even achter je kunt laten.
PROEF HET ECHTE BALI: de authentieke smaken
Bali’s culinaire scene biedt alles van traditionele warungs tot bekroonde restaurants. Wij lunchen al vijftien jaar bijna dagelijkse bij onze favoriet: Warung Melati voor een overheerlijke nasi campur. Bij een lokale warung betaal je voor een vol bord niet meer dan 3 euro. En de smaken zullen je direct ‘thuis’ brengen als mede-Indo. Voor een culinaire ervaring met een moderne twist raden we Hujan Locale in Ubud aan. Locavore NXT is een andere must, met innovatieve gerechten, gemaakt met lokale ingrediënten. In Seminyak wil je bij Mades Warung eten, het allereerste restaurant in deze omgeving uit de tijd dat de wegen nog zandweggetjes waren. Inmiddels wel wat groter, maar de authentieke smaken blijven overheerlijk en ook hebben ze Balinese dansvoorstellingen, prachtig om van te genieten tijdens het eten. Zorg dat je, ondanks dat er inmiddels enorm veel westerse restaurants in Bali te vinden zijn, de veelzijdigheid van de Balinese keuken zo veel mogelijk ervaart, of het nou een eenvoudige, lokale warung is of een high-end dining.