Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Van barak naar universiteit: de Sopacua’s in Nederland

Op deze gure novemberdag zijn de Molukken en Indonesië verder weg dan ooit. Ook in het huis van Sharita Sopacua is het niet echt warm: Sharita probeert te bezuinigen op de stookkosten. Maar als zij en haar vader Martin beginnen te praten over hun afkomst lijkt het wel of het binnen behaaglijker en kleurrijker wordt. Een mooi, warm gesprek met mooie, warme mensen.

Je zult het misschien niet geloven maar mijn vader is eigenlijk een heel rustige man. Niet zo’n prater,’ zegt Sharita Sopacua (39) als haar vader Martin Sopacua (75) na het interview weer naar huis is gegaan. Inderdaad: dat was zeker niet de indruk van de interviewster. Martin vertelde in die bijna drie uur vol enthousiasme en passie over zijn Molukse afkomst en over de Molukse geschiedenis. ‘Als ik hem zie praten, zie ik hem helemaal opleven,’ zegt zijn dochter: ‘Hij straalt als hij het over de Molukken heeft. Het raakt hem. Zo ken ik mijn vader niet. Ik vind dat ontroerend. Het emotioneert mij.’

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button