Indah* kopen
CulinairFeatured

IN HET NIEUWE NUMMER: Verrassend Foodparing met cocktails

Een Moscow Mule naast je Nasi Goreng? Waarom niet? In de wereld van lekker eten draait alles om de juiste combinaties, foodpairing geheten. Bedoeling is dat de smaken van je eten samenkomen met de smaken van je drankje en een onvergetelijke eetervaring creëren. Een gewone nasi goreng bijvoorbeeld, breng je in combinatie met de juiste cocktail naar een next level. Het team van Bandoeng’22 deelt vijf heerlijke cocktails met vijf suggesties voor foodpairing waarmee je je gasten gaat imponeren!

Mariska van Beek, Fajar Ramadhany en Marc Pieplenbosch zijn drie vrienden die op zoek waren naar een likeur die hun cocktails een Aziatisch accent kon geven. Cocktails die niet alleen perfect samengaan met oosterse gerechten, maar ook ideaal zijn om samen met vrienden van te genieten. Toen ze deze unieke drank niet konden vinden, besloten ze hem zelf te maken. De naam voor hun likeur was snel gekozen: omdat de familie afkomstig is uit Bandung waar pandan overvloedig groeit, was het de perfecte naam voor hun creatie. Bandoeng’22 is een premium likeur gemaakt van pandanbladeren gecombineerd met Aziatische kruiden en specerijen. Het aroma en de smaak is uniek en worden 24 VERRASSEND: met cocktails van Bandoeng’22 omschreven als nootachtig, zoet, bloemig en grasachtig. Geïnspireerd door hun Nederlands-Indische achtergrond en het gebruik van pandan in zowel zoete als hartige gerechten door topchefs, creëerden ze een likeur met een uniek smaakprofiel. Deze likeur, vervaardigd in Schiedam, combineert Aziatische kruiden met Nederlands vakmanschap.

BANDOENG’22 GIMLET

Een klassieke gin cocktail en een soepele combinatie van zoet en zuur geserveerd in een cocktailcoupe voor een extra touch! Wij maken hem met Bobby’s Dry Gin om de cocktail een extra Indonesische twist te geven. De Bandoeng’22 Gimlet is heerlijk bij een gerecht als Rendang.

Ingrediënten

  • 40 ml Bandoeng’22
  • 40 ml Bobby’s Dry Gin
  • 30 ml citroensap
  • 15 ml eenvoudige siroop
  • Garneer met gedroogde rawit en citroenschil

Bereidingswijze

Giet Bandoeng’22, Bobby’s Gin, limoensap en de siroop in een groot roerglas met voldoende ijs. Roer de drank tot helemaal koud. Plaats wat cayennepeper op een schoteltje. Smeer de rand van een koud coupeglas in met wat limoensap. Druk de rand van het glas in de cayennepeper. Giet de cocktail in het glas. Garneer met een citroenschil.

Ook interessant

Back to top button
×

Hallo!

Klik op de onderstaande knop om een chat te beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?