Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Yvonne Silvius had geen enkele kinderfoto van haar Indische moeder. Totdat een journalist contact met haar opnam. Dat leverde een foto én een familiegeheim op.

Yvonne Silvius: ‘Mijn moeder Eleonore/Elly Fransz is in 1919 geboren in Semarang. Haar Indische vader overleed voordat zij geboren was. Ze heeft hem dus nooit gekend. Al snel hertrouwde haar moeder, mijn oma, met een Hollander en kreeg ze nog een aantal kinderen.

Over haar tijd in Indië sprak mijn moeder nooit. Als ik er naar vroeg dan klapte ze dicht. Van de sporadische dingen die ze losliet, begreep ik dat ze geen fijne jeugd heeft gehad. Haar stiefvader was geen leuke vader voor haar, in alles liet hij haar merken dat ze niet zijn echte dochter was. Er was één anekdote die ze wel steeds opnieuw vertelde. Haar stiefvader haalde haar ’s avonds laat uit bed wanneer er vrienden over de vloer kwamen. Er stond een groot aquarium in de zitkamer en dan moest ze heel lang naast het aquarium staan tot ze permissie kreeg om weer naar bed te gaan. Een bizar verhaal maar het zal wel echt gebeurd zijn, zoiets verzin je niet.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button