Indah* kopen
Featured

‘Zeespiegelstijging treft een stad als Jakarta, waar de bodem ook flink daalt, extra hard’

Suze Zijlstra is historicus. Ze is de schrijfster van het succesvolle boek De voormoeders. Een verborgen Nederlands-Indische familiegeschiedenis.

Voor het eerst in vier jaar zoek ik een vliegticket. Mijn lichte vliegangst en zorgen om het klimaat motiveerden me om de afgelopen jaren enigszins dichtbij huis te blijven en ander vervoer te kiezen. Bovendien was er natuurlijk de pandemie die verre reizen een tijd vrijwel onmogelijk maakte. Maar nu sta ik dan toch op het punt een reis naar Indonesië te boeken.

Mijn nabije familie heeft namelijk de uitvoering van een langgekoesterde wens in beweging gezet: een gezamenlijke reis naar de plek op Java waar mijn moeder de eerste jaren van haar leven doorbracht. Omdat ieder van ons (ouders, zussen, partners) eigen reiswensen en -mogelijkheden heeft, stellen mijn zussen de planning op met militaire precisie. In verschillende excelschema’s brachten ze de mogelijkheden in kaart. Wie wanneer vakantie kan opnemen, wie wanneer waar landt.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button