Indah* kopen
Nieuws

In PINDA*: ‘Het verdriet van de Molukken’

Tussen 21 maart en 21 juni 1951 arriveren twaalfduizend Molukkers in Nederland. Bij aankomst in Nederland staat de voormalige KNIL- militairen een onaangename verrassing te wachten. Ze worden per direct uit militaire dienst ontslagen. De officiële verklaring van de Nederlandse regering is dat het KNIL in 1950 is ontbonden. Dat leidt tot woede en wrok aan Molukse kant. Dit onrechtvaardige ontslag zal de verhouding met de Nederlandse overheid decennia vertroebelen.

Dit is een deel van het artikel ‘Het verdriet van de Molukken’ in PINDA*

Bestel ‘m hier (klik).

Of koop PINDA* in de winkel, verkrijgbaar bij uw tijdschriftenwinkel zoals AKO, Bruna, Readshop, ruim 3.500 verkooppunten in ons land. Is PINDA* uitverkocht? Vraag uw winkelier bij te bestellen bij de distributeur, dat kan.

Over PINDA*

In alle geledingen van de maatschappij hebben Indische Nederlanders hun sporen nagelaten. 

Er zijn meer schrijvers, wetenschappers, politici, artiesten, toneelspelers, theatermakers, filmers, modeontwerpers en sporters van Indische komaf dan we beseffen. Wie zijn zij? Welke Indische invloeden zijn als een stille kracht door de Nederlandse samenleving gegaan en hebben die mede vormgegeven.

Pinda* magazine leidt u als een gids van Indisch Nederland, voor
iedereen die nieuwsgierig is naar het Indische verhaal. Door mensen die zelf banden hebben met voormalig Nederlands-Indië en Indonesië aan het woord te laten en hen zelf het verhaal te laten vertellen. Het verhaal van hun ouders, grootouders of overgrootouders, die ooit hun geboorteland verlieten om hier een
nieuw bestaan op te bouwen.

Ook interessant

Back to top button