Indah* kopen
Nieuws

In PINDA*: Indisch voor beginners

Indo, Indo-Europeaan, Indische Nederlander. Het woord Indo is een afkorting van Indo-Europeaan. Een andere naam voor Indo-Europeaan is Indische Nederlander. De term Indo-Europeaan wordt tijdens het Nederlandse koloniale bewind gebruikt voor de nakomelingen van Europese mannen en Indonesische of Aziatische vrouwen. Lange tijd is Indo een scheldwoord. Later een geuzennaam. Inmiddels vinden sommige mensen het woord Indo opnieuw problematisch, omdat het stamt uit de koloniale tijd.

Dit is een deel van het artikel ‘Indisch voor beginners’ in PINDA*

Bestel ‘m hier (klik).

Of koop PINDA* in de winkel, verkrijgbaar bij uw tijdschriftenwinkel zoals AKO, Bruna, Readshop, ruim 3.500 verkooppunten in ons land. Is PINDA* uitverkocht? Vraag uw winkelier bij te bestellen bij de distributeur, dat kan.

Over PINDA*

In alle geledingen van de maatschappij hebben Indische Nederlanders hun sporen nagelaten. 

Er zijn meer schrijvers, wetenschappers, politici, artiesten, toneelspelers, theatermakers, filmers, modeontwerpers en sporters van Indische komaf dan we beseffen. Wie zijn zij? Welke Indische invloeden zijn als een stille kracht door de Nederlandse samenleving gegaan en hebben die mede vormgegeven.

Pinda* magazine leidt u als een gids van Indisch Nederland, voor
iedereen die nieuwsgierig is naar het Indische verhaal. Door mensen die zelf banden hebben met voormalig Nederlands-Indië en Indonesië aan het woord te laten en hen zelf het verhaal te laten vertellen. Het verhaal van hun ouders, grootouders of overgrootouders, die ooit hun geboorteland verlieten om hier een
nieuw bestaan op te bouwen.

Ook interessant

Back to top button