Indah* kopen
Nieuws

In PINDA*: ‘Zowel mijn familie, totoks, als Sarah’s familie, Indo’s, zijn de stiefkinderen van Nederland’’

Columnisten Ellen Deckwitz en Sarah Sluimer komen allebei uit een familie met een Indische achtergrond. Hoe ze daar nog steeds last van ondervinden vertelden ze in de theatervoorstelling De Indië Monologen.

Jullie hebben allebei een persoonlijk stuk geschreven voor ‘De Indië Monologen’, een reeks voorstellingen waarbij bekende Nederlanders met een Indische achtergrond over hun relatie met het Indische vertellen. Allebei jullie families – van moeders kant − hebben de Japanse bezetting van Nederlands-Indië, de Bersiap en de repatriëring naar Nederland meegemaakt. In de voorstelling vertellen jullie hoe dat doorwerkt in je eigen leven.


Dit is een deel van het artikel ‘ Totok en Indo ‘ in de rubriek ‘Derde generatie‘ in PINDA*

Bestel ‘m hier, digitaal (klik).

Over PINDA*

In alle geledingen van de maatschappij hebben Indische Nederlanders hun sporen nagelaten. 

Er zijn meer schrijvers, wetenschappers, politici, artiesten, toneelspelers, theatermakers, filmers, modeontwerpers en sporters van Indische komaf dan we beseffen. Wie zijn zij? Welke Indische invloeden zijn als een stille kracht door de Nederlandse samenleving gegaan en hebben die mede vormgegeven.

Pinda* magazine leidt u als een gids van Indisch Nederland, voor
iedereen die nieuwsgierig is naar het Indische verhaal. Door mensen die zelf banden hebben met voormalig Nederlands-Indië en Indonesië aan het woord te laten en hen zelf het verhaal te laten vertellen. Het verhaal van hun ouders, grootouders of overgrootouders, die ooit hun geboorteland verlieten om hier een
nieuw bestaan op te bouwen.

Ook interessant

Bekijk ook
Close
Back to top button