Indah* kopen
AanbiedingCulinairNieuws

‘Lian Kang (80): ‘Mijn moeder kookte op gevoel en dat doe ik ook.’

Lian Kang (80) werd geboren in Malang, Oost-Java. Toen ze 28 jaar was arriveerde ze in Nederland. Ze heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Het stadje Malang is legendarisch om de nasi bhuk, een Madurees rijstgerecht, en om de nasi pecel. Deze schotels worden vaak als ontbijt gegeten.

‘Ik heb koken altijd heel leuk gevonden. Als jong meisje volgde ik al allerlei kookcursussen. Thuis hadden we kokkies, maar mijn moeder kon ook goed koken. Leren koken hoorde vroeger bij je opvoeding. Mijn man en ik kwamen in 1968 naar Nederland. Hij wilde zich specialiseren als chirurg wat niet kon in Indonesië. Het was destijds een moeilijke tijd voor peranakan Chinezen. Dus zijn we naar Nederland gekomen. Mijn moeder, die inmiddels weduwe was, hebben we meegenomen en zij heeft een jaar bij ons gewoond. In dat jaar heb ik heel veel van haar geleerd. Zij kookte op gevoel en dat doe ik ook. Het moet in je vingers zitten. Mijn zoon kan bijvoorbeeld ook goed koken, maar hij is meer van de Italiaanse keuken. Vind ik ook heel lekker hoor. Ik vind alles lekker!’

Lees er alles over de nieuwe culinaire versie van Pindah* Magazine, bestel ‘m nu.

  • Het complete pakket van magazine (verschijnt eind juli/begin augustus), culinaire agenda (verschijnt eind september) én toegang tot Pindah* YouTube-kanaal met recepten en kookvideo’s. Klik op de knop hieronder om te bestellen.
  • Alleen het magazine (verschijnt eind juli/begin augustus). Klik op de knop hieronder om te bestellen.

Blader hier alvast door de eerste acht pagina’s van het magazine, u krijgt een heel goede indruk van het geheel.

U kunt kiezen uit vier opties:

  • Het pakket (magazine, agenda en GRATIS het kookkanaal – € 24,90.
  • Het magazine 2021 € 6,95
  • De agenda 2022 € 17,95
  • Alleen toegang tot het YouTubekanaal met kookvideo’s en recepten € 9,95

Ook interessant

Back to top button