Indah* kopen
Nieuws

‘Mensen kennen het verschil niet tussen Indonesisch en Indisch’

Journalist Demi van Hutten heeft een boek geschreven over de Derde Generatie
Indo’s en Molukkers. Elke INDAH* zal er een groot interview worden gepubliceerd
met een lid van deze bijzondere groep. Dit keer: Jade Robert.

Naam: Jade Robert

Geboortedatum: 17/08/2000

Geboren in: Delft

Lievelingseten: Nasi

Favoriet muziekgenre: R&B

Roots
‘De ouders van mijn moeder zijn in Nederlands-Indië geboren. Mijn opa (moederskant) is geboren in Solo, Java. De moeder van mijn moeder is geboren in Batavia, Java. Zij hebben elkaar in Nederland leren kennen. Het was liefde op het eerste gezicht.


Mijn opa (vaderskant) is geboren in Surabaya, Java. Mijn oma (vaderskant) is in Nederland geboren. Ook zij hebben elkaar pas in Nederland ontmoet.

Mijn moeder zei vroeger altijd dat ze absoluut geen Indische vriend wilde. Ze had alleen maar relaties met Hollandse jongens. Mijn vader had een goede vriendin die toevallig werkte met mijn moeder. Die vriendin heeft hen aan elkaar gekoppeld.’

LEES IN JULI VERDER IN DE EERSTE EDITIE VAN HET MAGAZINE IN 2022. NEEM (zie hieronder) EEN ABONNEMENT, KLIK OP UW KEUZE.

Ook interessant

Back to top button