Indah* kopen
Nieuws

Postkoloniale sporen uit Indonesië en familiebagage: Asian Celebration en Family Portraits

Na Poppin Java en Asian Persuasion brengt danstheater Don’t Hit Mama haar nieuwe dance performance Asian Celebration uit. De grondstoffen voor deze dynamische voorstelling vormen Family Portraits: familieverhalen in fotografie van beeldend kunstenaar Michiel Voet en vertelling door Bart Deuss. 

Asian Celebration

Hiphop meets Javaanse hofdans meets fotografie en spoken word. Zeven performers nemen je mee langs ons Aziatische koloniale verleden. Van oost naast west, van Indonesië naar Nederland en weer terug. Ze tonen een wereld van gedeelde verledens, verlangens en pijn. Als publiek slinger je heen en weer tussen ratio en gevoel, feiten en verborgen verhalen en de impact daarvan op de wereld van nu. Asian Celebration is t/m 31 januari 2021 te zien in verschillende theaters in het land.

Asian Celebration door Jean van Lingen
Asian Celebration door Jean van Lingen

Family Portraits – The Asian Selection

Deze fototentoonstelling bestaat uit een reeks theatrale familieportretten door beeldend kunstenaar Michiel Voet. Hij fotografeert de drie dansers Nita Liem, Sonja Bloem en Rajiv Bhagwanbali, die verbonden zijn aan Don’t Hit Mama, Asian Celebration, met hun familie; steeds drie generaties op rij. Bart Deuss, schrijver en artistiek leider van danstheater Don’t Hit Mama, onderzoekt de historische context, de manier waarop verlies en kracht in de families worden ervaren en doorgegeven. Dit project belicht via de positie van de danser in zijn / haar familie, aspecten van de bij elkaar te brengen werelden, de dynamiek van de migratiegeschiedenis, en hoe die een rol speelt in wat ons beweegt. Deze tentoonstelling is van 27 november t/m 26 december 2020 te zien in WM Gallery Amsterdam.

Ook interessant

Back to top button