Indah* kopen
Nieuws

SNEAK PREVIEW: Nieuwe rubriek in het magazine: Het ‘ding’ in huis. ‘Cadeautje voor de dokter’

In elke editie besteden we aandacht aan vier ‘dingen’, een tijdje terug deden we via de website aan u een oproep om suggesties te doen. In de eerste editie van 2022: de kris, de jappendeken, het kookschriftje en het kruidnagelbootje alias ‘Cadeautje voor de dokter’.

Gadver, zegt mijn zusje altijd als ze te dicht in de buurt komt van het sierlijk gekunstelde schip met mannetjes. Allemaal gemaakt van kruidnagels. Het kunstwerkje – want ja zo mag je het wel noemen – stond altijd op de vensterbank in de zitkamer van mijn moeder. Ienieminie stukjes kruidnagels die buitengewoon prachtig en zorgvuldig in elkaar geknutseld zijn. Het leek wel een gondel met vijf gondeliers aan boord die staande aan het roeien waren, in de kalmte van de hitte van Indië.
Die kruidnagels geurden heftig. Nog steeds als ik eraan snuif. Maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit vond dat het bouwwerkje uit Indië voor stank zorgde.

LEES IN JULI VERDER IN DE EERSTE EDITIE VAN HET MAGAZINE IN 2022. NEEM (zie hieronder) EEN ABONNEMENT, KLIK OP UW KEUZE.

Ook interessant

Back to top button