Indah* kopen
Nieuws

SNEAK PREVIEW: Shirley Oostveen (1e generatie), straks in de nieuwe editie

We zitten midden in de productie van de eerste editie van 2022 die in juli verschijnt. De kopij en foto’s stromen binnen. En Demi van Hutten – auteur van onze boeken De Derde Generatie en De Tweede Generatie – ging op pad om nieuwe interviews af te nemen, nu ook van vertegenwoordigers van De Eerste Generatie. Hieronder alvast een stukje van het interview.

‘Mijn vader is geboren in Cimahi, Java, en mijn moeder komt uit Malang, Java. Mijn moeder heeft een lastige jeugd gehad. Haar ouders zijn gescheiden toen zij vrij jong was en zij en haar broertje bleven achter bij haar vader. Na een tijd kreeg zij een stiefmoeder die erg lelijk deed en niet goed zorgde voor mijn moeder en haar broertje. Mijn moeder probeerde als negenjarige zo goed mogelijk voor haar broertje te zorgen. Helaas werd hij ziek. Hij kreeg een longontsteking en door nalatigheid van die stiefmoeder is hij overleden.

Ze is mede door deze situatie erg snel volwassen geworden. Dit was ook de reden waarom zij al op negentienjarige leeftijd trouwde met mijn vader. Mijn vader werkte bij de SS: de Staats Spoorwegen.

Mijn vader was ook voetballer bij het Nederlands – Indisch Bondselftal. Hij is in 1927 met een groep Indische voetballers naar Europa gestuurd om een jaar te gaan voetballen tegen verschillende clubs. In 1934 is hij getrouwd met mijn moeder.

LEES IN JULI VERDER IN DE EERSTE EDITIE VAN HET MAGAZINE IN 2022. NEEM (zie hieronder) EEN ABONNEMENT, KLIK OP UW KEUZE

Ook interessant

Back to top button