Indah* kopen
Nieuws

SNEAK PREVIEW: Theodor Holman, auteur ‘Het blijft nog steeds familie: ‘Dag mevrouw… ik ben in Nederland.’

We zitten midden in de productie van de eerste editie van 2022 die in juli verschijnt. De kopij en foto’s stromen binnen. In elke editie publiceren we een deel van zijn recent (opnieuw) uitgebracht boek ‘Het blijft nog steeds familie’. Dat boek krijgt u, als u dat wilt want er zijn andere mogelijkheden, cadeau bij een abonnement.

‘Papa, ik heb een tekening af,’ onderbreekt mijn dochter me.
‘Ik wil ook even met mijn schatje praten,’ zegt mijn moeder dwingend.
Ik geef de hoorn weer over.
‘Dag oma, ik heb een tekening gemaakt van jou en opa, dat jullie dood zijn en papa is ook dood, wil je hem hebben?… Goed, dan vouw ik hem nu op en geef ik hem straks… papa zei dat opa doodging.’
‘Dat heb ik niet gezegd,’ verdedig ik me. Dan geef ik het op. Het gesprek tussen oma en mijn dochter gaat binnen zeven seconden over mijn was die bij de deur staat. Ik hoor: ‘Papa, je moet je was halen bij oma… papa, je moet vanmiddag bij oma komen… en ik moet mee… en we gaan vanavond bij oma en opa eten… en dan komt mama ook…’
Ze legt zonder te groeten de hoorn neer.
Ik ben mijn angst kwijt want ik erger me en ik weet niet waaraan.
Maar het klamme zweet staat nog in mijn handen.

LEES IN JULI VERDER IN DE EERSTE EDITIE VAN HET MAGAZINE IN 2022. NEEM (zie hieronder) EEN ABONNEMENT, KLIK OP UW KEUZE

Ook interessant

Back to top button