Indah* kopen
CulinairNieuws

Wanneer at u voor het laatst een ‘patatje Jogya’?

We werken hard aan de laatste loodjes van Pindah*s kookboek en culinaire agenda 2022 het is een hele eer dat we dit jaar topkok (twee Michelinsterren) Pascal Jalhay bereid vonden om maar liefst 24 nieuwe gerechten te ontwikkelen, stuk voor stuk een mooi huwelijk van de Nederlands-Indische én Nederlandse keuken.

Hij kookte ze allemaal in zijn kookstudio in Laren, huisfotograaf Harold Pereira legde ze vast.

Dat levert soms ook hilarische beelden op, zoals deze: het ‘patatje Jogya’ Daar zou je zomaar trek van krijgen.

Hieronder een voorproefje van de gerechten die u in de 2022-editie zult aantreffen.

Pascal stelde voor de seizoenen te volgen en dat is natuurlijk een heel goed idee.

Lente

  1. Lodeh/ Asperges, Tuinboontjes, Zeekraal
  2. Asinas/Appel, Radijs, Komkommer, Mango
  3. Patatje Jogya/  Sate saus, Acar, Sambalmayonaise, Uitjes
  4. Sambal Goreng Udang/ Chips van Aardappel, Aardpeer, courgette
  5. Aardbeien in Kokosroom en zwarte rijst
  6. Gulai Gambing/Sate van

Zomer

  1. Ayam Bungkus (buideltjes)/ Tomatenmousse, sesamzaad, bieslook
  2. Kibbeling/ Serehmayonaise, mimosa sambal telor
  3. Sup Bospeen Kelapa/ Creme fraiche met boemoe bali
  4. Bao Ayam Rica Rica/ koriander, BBQ saus, Komkommer yoghurt
  5. Ikan Pepesan in witlof/ Lontong van de BBQ
  6. Dadar Abrikoos/ siroop Gula Jawa, Specerijen

Herfst

  1. Pompoen Telor/Saus van kecap met walnoot en kastanje
  2. Kerang Mosselen uit Zeeland/ bami in Serehroomsaus, Groene groenten
  3. Perkedel Speciaal/ Chilitomaten chutney, Ingelegde uitjes, Mango creme
  4. Smoor rundvlees/ Ontbijkoek, Amsterdamse uitjes, Ingelegde rode biet, Gefrituurde Bami
  5. Lumpur Terong/ in groenekool
  6. Roomijs van Spekkoek /Stroopwafel

Winter

  1. Likkepot van Tahoe/Kroepoek van Nasi goreng
  2. Buikspek/Honing Kecap, Tumis Spinazie Spinazie
  3. Shortrib/Zacht gegaard , Sambal Goreng kentang van Opperdoezeronde, Acar Ketimoen
  4. Martabak met Zuurkool/ Relish Campur, bospaddestoelen
  5. Pastei/ Boerenkool/Aardappel
  6. Bolu Bananoffee / Als grootmoeders cake

Bestel de agenda* nu in de winkel of via onze webshop.

De agenda verschijnt eind oktober maar u kunt ‘m nu al bestellen via onze webshop of in de winkel (ISBN 9789492851093)

Koop Pindah* magazine nu in de winkel of via onze webshop.

Inmiddels liggen de exemplaren van Pindah* Culinair in duizenden verkooppunten in ons land. Bij Bruna, AKO, Readshop, Primera, de supermarkten, de vakboekhandel: letterlijk overal.

Een greep uit de inhoud 

  • Meer dan 40 recepten met prachtige fotografie van Harold Pereira;
  • Een lijst met toonaangevende toko’s in Nederland;
  • De geschiedenis van de Nederlands-Indische keuken
  • Het Nederlands-Indische restaurant. Hoe begon het, hoe ontwikkelde het zich?
  • De eerste generatie in de keuken: de keuken van de oma’s en tantes
  • De Indische keuken in de krijgsmacht: ‘de ‘blauwe hap’.
  • Wat je altijd in huis moet hebben: ingrediënten en kookgerei.
  • De tokogids: 100 door onze lezers voorgedragen toko’s.
  • Een culinaire woordenlijst met enkele honderden namen en ingrediënten.

Of blader hier door de inhoudsopgave:

Hieronder een greep uit de recepten

Ook interessant

Back to top button