Indah* kopen
Aanbieding

Wegens succes terug: audiotheater in de Haagse Archipelbuurt over Nederlands-Indië. Korting voor kopers van PINDAH*

Van € 19,50 voor € 16,-

LET OP: er is een beperkt aantal kaartjes beschikbaar

Het werkt zo:

  1. Ga naar de website van Het Nationale Theater (klik)
  2. Klik op ‘Tickets’ en kies een datum en een tijd
  3. Klik onderin op de zin “Ik heb een actiecode”
  4. Vul hier de kortingscode PINDAH in
  5. Kies vervolgens uit de prijsopties de optie ACTIE. Daarmee betaalt u € 16,- in plaats van € 19,50.
  6. Reken af. Veel plezier!

Wegens groot succes komt de bijzondere audiovoorstelling Oksigen van de Haagse theatergroep Firma MES in juni 2022 terug! Zet je koptelefoon op en beleef Oksigen in de Haagse Archipelbuurt. Audiotheater vol bijzondere en confronterende verhalen over identiteit en ons koloniale verleden dat je meevoert naar het duurste huis van Den Haag: villa Hejmo Nia. Vanuit PINDAH* kunnen we u een mooie korting bieden, want dit wilt u niet missen!

De audiotour is te beleven van 8 juni tot en met 19 juni 2022 in Den Haag. Kaarten zijn te koop via de website van Het Nationale Theater. Per avond of middag kun je kiezen uit een aantal tijdstippen waarop je vertrekt vanaf de startlocatie: Beeld en Geluid Den Haag (Zeestraat 82). Let op: beperkte capaciteit.

Theatercollectief Firma MES verzamelde persoonlijke verhalen waarin verschillende generaties vanuit hun perspectief kijken naar zichzelf en onze geschiedenis in Nederlands-Indië. Het resultaat is een zinderende audiotour door de Indische buurt die je laat nadenken over waar jij vandaan komt.

Ter voorbereiding op dit project doken de theatermakers in de koloniale geschiedenis van de stad. Ze kwamen al snel een bijzonder verhaal op het spoor. Actrice Roos Eijmers: “We ontdekten dat achter het duurste Haagse huis dat te koop staat op Funda een opvallende familiegeschiedenis schuilging. Het huis was lange tijd in bezit van de familie Broese van Groenou, die ooit een suikerfabriek in voormalig Nederlands-Indië had. Zij lieten begin 20e eeuw een enorme villa bouwen in het Van Stolkpark in Den Haag. Deze villa diende als hoofdkantoor van die fabriek èn als familiehuis. Tijdens de audiotour komt onder andere een nazaat van de Broese-familie aan het woord.”

De makers van Firma MES vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de verschillende kanten van de koloniale geschiedenis, maar willen het publiek vooral ook uitdagen om deze geschiedenis op een nieuwe manier te beleven. Regisseur Thomas Schoots, die zelf wortels heeft in Indonesië, vertelt: “het debat over identiteit wordt in Nederland nogal eens op het scherpst van de snede gevoerd; mensen staan soms behoorlijk tegenover elkaar. Wij willen met onze audiotour juist denkruimte creëren en invoelbaar maken dat onze geschiedenis en identiteit meerdere lagen heeft. Vandaar ook de naam ‘Oksigen’: Dat is Bahasa Indonesia voor ‘zuurstof’, denkruimte dus.”

Tijdens de audiotour wandel je met een koptelefoon op door de stad en kom je terecht op plekken waar zelfs de meeste Hagenezen nog nooit zijn geweest. De makers dagen je met een palet van stemmen en persoonlijke verhalen uit om op een nieuwe manier naar de stad te kijken. Bij de totstandkoming van de audiotour werkten de acteurs samen met schrijver Reggie Baay, die een deel van de tekst schreef. En met de rappers August de Bats en Miguel Eilbracht: hun muziek over identiteit is eveneens onderdeel van de audiotour.

De audiotour is te beleven van 8 juni tot en met 19 juni 2022 in Den Haag. Kaarten zijn te koop via de website van Het Nationale Theater. Per avond of middag kun je kiezen uit een aantal tijdstippen waarop je vertrekt vanaf de startlocatie: Beeld en Geluid Den Haag (Zeestraat 82). Let op: beperkte capaciteit.

De Haagse theatergroep Firma MES maakt blikverruimend theater over maatschappelijke onderwerpen, vanuit thuisstad Den Haag. Eerder maakten zij succesvoorstellingen als Rishi en De Gijzeling.

Ook interessant

Back to top button