
Ooit gingen er vanaf deze plek op het Java-eiland honderdduizenden planters, zakenlui, militairen, ambtenaren en avonturiers met en zonder hun gezinnen naar Nederland Indië. Ze werden vervoerd met grote oceaanstomers van Stoomvaart Maatschappij Nederland (SMN). Nu staat op deze historische plek Hotel Jakarta waar chefkok Rendy de scepter zwaait.
Vanaf het moment dat je binnenstapt in Hotel Jakarta loop je langs de hotelreceptie zo het open, groene restaurant, Café Jakarta in. Achter de schermen van deze bijzondere plek staat chefkok Rendy, de man die met zijn Indonesische achtergrond en brede culinaire ervaring de keuken runt. Hij werkt al sinds de opening van Café Jakarta in Hotel Jakarta en vertelt zijn verhaal, passie en de gedachte achter zijn unieke gerechten.
Je werkt hier al vanaf de opening. Hoe was het om deel uit te maken van zo’n bijzonder project? “Het was echt geweldig. Vanaf het begin voelde ik dat we iets speciaals gingen neerzetten met ons concept: Two worlds connected. Het idee om twee werelden te verbinden – het oosten en het westen – sprak me meteen aan. Ik ben opgegroeid met de Indonesische keuken, maar heb door de jaren heen ook veel ervaring opgedaan in de Franse en Chinese keuken. In Café Jakarta kan ik de verschillende stijlen combineren, omdat hier twee werelden samenkomen.
Kun je een voorbeeld geven van zo’n gerecht?
“Een mooi voorbeeld is onze Tuna Tartaar. In Indonesië bestaat rauwe vis in deze vorm eigenlijk niet echt. Maar hier in Café Jakarta serveren we het op onze manier. Ik geef er een oosterse draai aan door extra kruiden en sambal toe te voegen, wat zorgt voor die typische Indonesische pit. Het is een mooi gerecht dat perfect de mix van culturen en smaken vertegenwoordigt waar we voor staan.”