Indah* kopen
Uncategorized

Stil verlangen, een prachtige (nieuwe) boekuitgave van tachtig geselecteerde gedichten voor deze bundel, vertaalde traditionele Maleise pantuns

Met prachtige illustraties van Hetty Ansing

In 1985 werd door het Zeeuws Kunstenaarscentrum in mijn geboorteplaats Middelburg een lief klein boekje uitgegeven, Pantuns uit het Maleis. Angela Rookmaaker en Alfred van der Helm waren de samenstellers en vertalers.


De pantuns uit dit boekje speelden vanaf toen een rol in ons gezin. Ze werden er regelmatig door mijn vader bij gepakt en besproken. Ze waren leuk, soms pikant en gingen vaak over de liefde en het grote verlangen. Hierdoor kwamen herinneringen en verhalen boven. Deze pantuns werden door mij gekalligrafeerd voor het 25-jarige huwelijksfeest en sierden de rouwkaart van zijn geliefde, onze moeder, toen zij plotseling wegviel. De pantuns brachten nu ook troost. Jaren later sierde een pantun de rouwkaart van mijn vader: “…zoek mij dan een kambodja-bloem, …wacht mij dan op aan de paradijspoort”.

Dit is een deel van het voorwoord van Simone Berger-Straakenbroek

Het boekje verschijnt eind april 2023, om geen verzendkosten te betalen vult u bij uw bestelling de kortingscode Verzendkosten Stil Verlangen. (Disclaimer: de code is geldig tot en met 30 april 2023)

Ook interessant

Back to top button