Vier de lente: TOEMIS TAHOE TAUGÉ DAN OEDANG (GEBAKKEN TAHOE MET TAUGÉ EN GARNALEN)
De Indonesische keuken kan niet zonder kruiden en specerijen. In het verleden waren die vaak moeilijk te krijgen in Nederland. Tegenwoordig kun je in elke grotere en kleinere plaats goede toko’s vinden met een ruim assortiment. Vaak zelfs vers of uit de diepvries. Ook in deze editie van Koken! laten de samenstellers zich weer inspireren door zowel de Indische, Indonesische als Europese keuken. Wat te denken bijvoorbeeld van een broodje sambal goreng ayam, lekkerbekjes met pittige saus of tiramisu spekkoek? Mocht je daar niet direct warm voor lopen, dan wordt je vast blij van wat traditionelere recepten als terong lodeh of sambal goreng telor oedang peteh. Kortom, voor alle generaties wat wils! Vier de lente met deze recepten en geniet van het maken en eten. Selamat makan!
Dit zijn de ingrediënten:
- 1/2 blok tahoe
- 3 sjalotten of uien
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel trassie
- 1 theelepel zout
- 1 schijfje laos
- 200 gram taugé
- 5 takjes selderie
- 100 gram gekookte garnalen
- 1 dl olie
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels boter
- 2 salamblaadjes
- 1 theelepel suiker
- 1 prei
LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement