De Pindah*-keuken: Sambal Goreng Tempeh Tahoe Peteh
In samenwerking met Culinair Collectief Indonesia biedt Pindah* aan abonnees de mogelijkheid zowel recepten als bijbehorende kookvideo’s te zien. In de loop van 2021 verschijnen er maar liefst 60 recepten en video’s.
Het recept en de video zijn vanaf 31 mei 2021 alleen beschikbaar voor abonnees.
Ingrediënten
1/2 tahoe in blokjes van 1 bij 1, gefrituurd
1/2 tempeh in blokjes van 1 bij 1, gefrituurd
1 el sambal oelek
gesnipperde ui
klein scheutje ketjap
lombok
1 tl asam
salam
petehbonen
1 tl fijngehakte kemirinoten
fijngesneden laos
1 tl gehakte knoflook
snufje zout
200 ml water
Instructies
Fruit de ui in een scheutje olie. Voeg één voor één knoflook, kemiri, lombok, salamblaadjes, laos, asam, sambal, petehbonen, zout, ketjap en water toe. Als laatste de tempeh en tahoe erbij en rustig laten sudderen