Indah* kopen
Featured

IN DIT NUMMER: ‘Wat weet ik nog van die jaren? Tuinen vol kleur van canna’s en bougainvillea, en boengoer als verfrommeld vloeipapier in pasteltinten, kembang sepatoe.’

Een jeugdherinnering uit Simone Berger’s Istori Kita

‘Rode klokvormige kelken met lange meeldraden, hangend tussen het groen als balletdanseressen die in tutu’s hoog op slanke benen balanceren. Het was in 1958 dat wij vanuit Tandjoeng Priok op de Zuiderkruis wegvoeren. Ik was 6 jaar en ik herinner mij mijn oma op de kade tot we haar uit het oog verloren’.

Het was de laatste keer dat ik haar zag. Maar ik koester de fijne herinneringen aan mijn liefdevolle en zorgzame oma. En ik beschouw dit schilderij als een eerbetoon aan mijn oma en alle oma’s die noodgedwongen achterbleven…

Wat is je mooiste jeugdherinnering? Was het iets ontroerends, ondeugends of iets volkomen onverwachts? Misschien was het een bepaald verhaal dat telkens weer opnieuw werd verteld door je vader of moeder of een voorval dat indruk op je heeft gemaakt. Heb je een foto van die gebeurtenis?

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Koop het in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button