Featured
IN HET NIEUWE NUMMER: Creatief koken op z’n Indisch: SAJOER KARI DAGING AJAM
GEKRUIDE GROENTEN MET KIP
Door de eeuwen en jaren heen is de Indische keuken beïnvloed door de plaatsen waar Indo’s woonden en de bevolkingsgroepen waar ze toe behoorden of waar ze mee in aanraking kwamen. Daardoor hebben de recepten in het standaardwerk Selamat Makan zowel Indonesische, Chinese als Hollandse tintjes.
Ingrediënten
- 250 gram kippenvlees, gekookt
- 3 dl dunne santen
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djahé
- 1⁄2 theelepel djinten
- 3 dl kippenbouillon
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels Javaanse suiker
- 400 gram kool, in dunne repen
- 200 gram worteltjes, in reepjes
- 2 aardappelen, in staafjes
- 1 eetlepel asemvocht
- 1 theelepel ketjap manis
LEES VERDER IN DE NIEUWE EDITIE VAN INDAH*