Indah* kopen
Nieuws

‘Indo’s staan erom bekend dat ze nooit hun mening geven, behalve als het op voedsel aankomt. Dan hebben ze hun oordeel klaar.’

Wat hebben mensen met wortels in Nederlands-Indië met elkaar gemeen? Kun je dat generaliseren, zo vraagt Philip Dröge zich af. Philip Dröge is de auteur van de bestseller Moederstad waarin hij in het moderne Jakarta op zoek gaat naar de sporen van het oude Batavia en van zijn familie.

Toch waren ze allemaal indo, daar was iedereen het over eens. Maar onder woorden brengen wat ze gemeen hebben, dat bleek moeilijk. Mijn buurman, geboren op Java, maar als klein kind naar Nederland gekomen, had uiteindelijk het antwoord. Hij wees op het bord voor hem. We waren allemaal aan het smikkelen van een rijsttafel. ‘Praten over eten’, zei hij. ‘Indo’s staan erom bekend dat ze nooit hun mening geven, behalve als het op voedsel aankomt. Dan hebben ze hun oordeel klaar.

LEES IN JULI VERDER IN DE EERSTE EDITIE VAN HET MAGAZINE IN 2022. NEEM (zie hieronder) EEN ABONNEMENT, KLIK OP UW KEUZE.

Ook interessant

Back to top button