Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: ‘Mijn persoonlijke reis naar mijn ‘INDISCH ZIJN’ is net begonnen’

Michelle van den Berg ziet er niet Indisch uit maar voelt zich wel Indisch. Helemaal sinds ze een boek maakte over de eerste generatie: Kind in Indië waar ze ook haar oma voor interviewde. ‘Juist omdat ze het zo zwaar hebben gehad, probeerden ze koste wat het kost iets moois van hun leven te maken.’

Vertel eens iets over de familie waarin je bent opgegroeid?
‘Ik heb een Indische moeder en een Nederlandse vader. Mijn oma is Indisch, mijn opa was een Nederlander. Mijn moeder ziet er qua uiterlijk niet Indisch uit. Aan haar donkerbruine ogen en haar, en aan de vorm van haar handen kun je wel zien dat ze Indisch bloed heeft. Haar broer is een stuk donkerder, hij heeft duidelijk Indische trekken. Ik heb een Nederlandse vader dus bij mij is het Indische niet meer terug te zien: ik ben blond met blauwe ogen. Maar soms ben ik in een toko en dan zeggen mensen: ‘volgens mij heb jij Indisch bloed’. Zo bijzonder vind ik dat. Onze familie is heel klein. Ik ben enig kind en mijn oom heeft geen kinderen.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button