Indah* kopen
Featured

IN HET NIEUWE NUMMER: Reizen: ‘Wae Rebo is een traditioneel dorpje op Flores, bekend vanwege de traditionele Mbaru Niang huizen’.

Ten oosten van het bekende Bali en het wat minder toeristische Lombok ligt het Indonesische eiland Flores. Hoewel Flores een stuk groter is dan de eilanden in de buurt, is het lang niet
zo bekend. Het toerisme is daardoor minder aanwezig. Reizigers bezoeken Flores vooral voor de prachtige natuur: de imponerende landschappen van het Komodo National park, de opvallende kleurrijke kratermeren van vulkaan Kelimutu en de traditionele dorpjes.

Wae Rebo is een traditioneel dorpje op Flores in het Manggarai district. Het kleine geïsoleerde dorp is bekend vanwege de traditionele Mbaru Niang huizen. Het ligt ongeveer 1.100 meter boven zeeniveau. Het is er dus fris! Om Wae Rebo te bezoeken moet je een overnachting in één van de lokale huizen inplannen. De trekking naar Wae Rebo doe je bij voorkeur in de ochtend en duurt zo’n vier uur. De nacht voor de trekking omhoog verblijf je in een eenvoudig guesthouse.
Vanuit Ruteng kun je de grot bij Liang Bua bezichtigen. Archeologen hebben hier begin deze eeuw een fossiel van de Homo Floresien opgegraven. Je bezoekt hier ook het kleine Liang Bua museum. Andere bezienswaardigheden rond Ruteng zijn onder andere kampung Puu, een authentiek dorpje, of het Ranamese kratermeer dat omringd is door bossen. Overnachten kan in het geriefelijke Spring Hill hotel, of authentiek in het klooster Susteran Santa Maria.

LEES VERDER IN ONS MAGAZINE. Nu in de winkel, in onze webshop of neem aan abonnement

Ook interessant

Back to top button